Friday, December 31, 2010

MAJLIS BACAAN RATIB AL-HADDAD BERSAMA HABIB ABD RAHMAN BIN ALI AL-MASYHUR DI BAITUL QURRA' - 1 JANUARI 2011

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على سيد المرسلين محمد صلى الله عليه وسلم وعلى آله وصحبه أجمعين

Assalaamu'alaykum.

Muslimin muslimat yang dihormati pada jalan Allah...

Ana diamanahkan oleh al-mu'allim mudir Pondok Baitul Qurra' Sg. Udang Melaka untuk menjemput kepada semua Muhibbin muslimin muslimat dengan rasa penuh hormatnya kerana Allah untuk menghadiri Majlis Ratib Al-Haddad Bersama Habib Abd Rahman Bin Ali Al-Masyhur seperti ketetapan berikut:

TARIKH:
1 JANUARI 2011
(26 Muharram 1432H)

MASA:
Selepas Maghrib (7.oo p.m)

TEMPAT:
Pondok Baitul Qurra' Sg.Udang Melaka

Bermula pada jam 7.pm. Majlis ini akan dihadiri oleh Habib Abdul Rahman Bin Ali Al-Masyhur iaitu Mudir Darul Mustafa Di Sanaa' Yaman.

Mohon agar dapat disampaikan undangan ini kepada sekalian para muslimeen serta muslimat.

Semoga dengan kehadiran kita ke majlis menambahkan lagi seri majlis serta mendapat limpahan rahmat dan redha ALlah Subhanahu wa ta'ala dan dimuliakan oleh para Malaikat. Aameen.

Dari Abu Bakrah ra., Dari Nabi s.a.w., sabdanya: "Jadikanlah dirimu orang alim atau orang yang menuntut ilmu atau orang yang selalu mendengar pelajaran agama, atau pun orang yang mencintai (tiga golongan yang tersebut); dan janganlah engkau menjadi (dari) golongan yang kelima, yang dengan sebabnya engkau akan binasa."
(Al-Bazzar)

p/s: Penulis mendapat maklumat terus daripada al-mu'allim Ustaz Hj Zulkifli Bin Hj Ismail, Mudir Baitul Qurra' Melaka. Insha'ALlah maklumat ini sohih.

2 comments: